Forever For You
About Entry Affiliates Twitter Facebook Instagram
~(o.o)~
Tuesday, August 13, 2013 • 9:43 PM • 0 comments
Assalamualaikum readers yang comel, prihatin, baik, dan dan dan pape je lah! Em em . Feeling moody hari ni :'(

Kenapa ye bila kita buat sesuatu yang baik pasti sahaja ada orang yang kata kita ni bajet bagus. Salah ke buat baik? Tak salah kan? Dah tu kenapa perlu kecoh sangat macam buat kesalah yang besar dalam hidup aku. Ini hidup aku, so suka hati akulah nak buat apa pun asalkan tak menyimak dari garis-garis yang disyrakkan dekat kita.

Hmm, buat jahat? Kalau buat jahat aku tak tahulah nak kata apa mest teruk aku kena, eh! Aku tak fahamlah dengan sesetengah individu ni yang bersikap prejudis tau. Tau tak prejudis tu apa? Judgemental tau judgemental tu apa? Prejudis, kay out of topic sebonar. Prejudis ni macam suka 'ngetek' atau suka komplennnn apa yang orang buat. Itu salah ini salah, dah rasa diri tu betul sangat ke ye? Alah setakat diri tu betul sikit dah riak. Tolong ah.

Kay aku tak tahu nak kata apa dah. Aku halalkan ape je yang orang kata dekat aku yang penting aku gembira. Yeayyyy! Yeayyy lah sangat esok lusa pra trial. Macam erghhh apa pun tak boleh nak diluahkan hanya aku je tau macam mane excited nya aku nak trial nanti -__________-

I'm Fine :'(
Wednesday, March 27, 2013 • 11:31 PM • 0 comments
Assalamualaikum dan selamat petang semua :)

Dalam hidup kita, kita diberikan hanya satu pilihan. Tiada dua mahupun tiga, bagaimana kamu menghadapinya ? Ya, sukar sangat untuk menentukan pilihan itu.. Sukar kerana takut pilihan itu salah
                                                                     
                                                                          .....

Salahkah pilihan saya untuk menyintai dirinya ? Salahkah pilihan itu ? Apakah salah jika saya memilih untuk menyintainya di usia yang begitu muda ? Ya, salah mungkin - kerana cita-cita lebih penting, salah mungkin juga kerana kita masih tidak lagi dapat membezakan antara hak dan batil. Tidak salah - kerana cinta di usia muda hanya untuk mencari sesuatu yang kita perlu untuk di bawa ke hari yang mendatang , juga untuk mengisi masa lapang, teman dikala sedih dan gembira . Itu jawapan jika salah mahupun tidak.

                                                                            .....
Kadang-kadang dengan cinta kita boleh hopeless, kadang-kadang tak sebab dengan cinta kita boleh menaikkan semangat. Tapi perlu ke semangat sebab hanya kerana kekasih hati bukan kerana Allah? Walaupun bukan kerana Allah sekurangnya ia mampu memberi kita inspirasi baru.
                                                                           .....
Kadang-kadang kita rasa sedih, kadang-kadang kita rasa gembira, kada-kadang juga kira rasa kehilangan walaupun kita tak tahu apa yang kita hilang. Kita rasa macam sunyi sangat. Rasa macam tak diperlukan, rasa macam ditinggalkan ataupun sebaliknya. Faham? Tak faham buat buat faham pun takpe lagi pun tengok jahlah pukul berapa sekarang ni. Haha!
                                                                           .....
Hmm, memang kita rasa macam better alone for short. Tapi pasti tak bolehkan? Itulah yang dinamakan fitrah. Tiada siapa pun yang boleh melawan fitrah kerana ia wujud sejak azali lagi, bila? Jangan tanya aku, sebab aku tak tahu,
                                                                          .....
Akhir kata, penutup bicara. Hidup ini memang di sudah diselitkan dengan cinta. Love divide by 3 parts, Love for Allah's, Love For Prophet Muhammad, Love For Families, Love For Friends and Love For Someone Who Really Cares All About You.
A day we met, frozent I held my breath. Right from the start, I knew that I found a home for my heart, beats, fast, colour and promises. How to be brave? How can I love when I'm afraid to fall, but watching his stand alone. All my doubt suddently goes away somehow. One step closer, I died everyday waiting for you. Darling don't be afraid I've love for a thousand years. I love you for a thousand more. Cuba teka lagu apa? Ahh malas cakap, k bye. Love you strangersssss :* . See you next post. Tu pun kalau rajin la xD

Nak Bagi Tajuk Apa Ni ?
Sunday, February 3, 2013 • 5:49 AM • 0 comments
Assalamualaikum, hai, hello ingat saya lagi tak? Sure, ramai yang masih ingat saya si budak 'pendek' yang selalu je berceloteh. Haaa kau! Hari ni kita nak ulas topik fasal TRANSFORMASI. Pernah dengar perkataan tu tak? Yes, no, lantaklah yang mana pun korang pilih tapi yang penting saya nak ulas fasal Transformasi yang orang dok sebut-sebut benda alah tu haa. Ape bende sebonarnyo Transformasi ni? Ce fikir ce fikir kojab pun jadilah. Ehem sejam dah kau fikir; ni fikir ke cari dalam KAMUS DEWAN? Arhh tak kisahlah search dekat mana pun even dekat GOOGLE or YAHOO korang tu. Okay now, means majoriti dah tau lah kan? Tak payah lah saya terangkan bukan? Aishhh ada jugak yang masih terpinga-pinga mencari kepastian, nak cari kepastian apa laginya ? Lahaiii boringlah cenggini, okay saya kua tajuk dah ni -__- . Kembali ke tajuk asal iaitu Trnsformasi jom scroll down lagi ~(o.o)~
....
Ramai sangat anak muda zaman sekarang yang masa kecil-kecil dulu pakai je tudung tapi bila besor hah ambik kau tudung kemana tuan kemana. Macam mana boleh jadi macam itu? Tepuk dada tanya iman jangan tanya selera belum waktu makan lagi sekarang ni. Haha! Perut pun dah berbunyi tapi stay connected dengan blog ni lagi, stayed here don't move even just a centimetres :P. Ramai juga yang pada usia remajanya tak pakai tudung tapi bila umur ni dah bunyi macam puluh-puluh  sudah mula berjinak-jinak dengan memakai tudung tak ke cantik tu? Indah je nampak ciptaan Allah, takdelah terdedah sana-sini. Kalau korang beli 'cekelat' means gula-gula confirm korang nak yang pembalutnya masih cantik, betul atau tidak? Takpayah jawab simpan je dalam hati yang begitu dalam. Cuba kita lihat adakah itu bukan satu transformasi? Dari baik   ke buruk, dari buruk ke baik                              
....
Korang ingat tak masa mula-mula masuk sekolah untuk dartar form 1? Masih ingat bukan? Bukankah korang pakai baju besouuu lepastu tudung labuh; bagi yang lelaki pulak seluar tu kena lipat. Tapi mengapa dan kenapa bila masuk form 2 baju dah ketat tudung dah singkat? Tak ke itu juga transformasi atau nama komesialnya Anjakkan Paradikma. Nampak tak perubahan dari satu tahap ke satu tahap. Sebut je kata fasal sekolah sure ada yang tersengih sebab ingat peristiwa kena denda sebab pakai tak ikut perturan. Padan muka korang. Saya pun pernah jugak kena denda ni alah normal lah tu setakat kene denda apalah sangat jika nak dibandingkan dengan Tc. Marina saya yang 'Cantik lagi Menawan' tu tak habis-habis nak buat spot check bajet bagus alahai kalau nak bajet bagus tengoklah diri tu dulu baru boleh nasihat pelajor ni tak dia sendiri. Tapi bagus jugak tindakan dia tu nak bagi kita berdisplin skit haa kau, ni tak buat displin je banyak. Menyusahkan pihak sekolah pun ada. Nasihat bukan niat nak mengata ke apa. Mohon jangan bash saya :O
 ....
Dulu masa kecil-kecil mak kata dah ada pakwe ke korang kata tak minatlah mak bercintan-cintun bagai ini. Tapi kenapa bila masuk je Menengah Atas dah mula menggatai noh depaa; terkinja-kinja macam kera tak makan sebulan aje, euw rimaslah. Memang tak dinafikan semua insan hendak memiliki pasangan tapi kita perlu juga lihat siapa dia, dimana dia tinggal, pendek kata whole background kita kena tahu. Mana mungkin kita nak berpacaran dengan orang yang kita baru kenal tak sampai pun 5minit macam dekat laman sosial yang ada pada zaman serba canggih ini. Semakin canggih ni adik-adik semakin ramai yang nak menipu daya kita so kite kenalah siasat dulu, tak salah jadi detektif jarang-jarang haa kan? Kita kena tahu jugak, btw cinta laman sosial ni bukanya tak bagus bukan juga nak kata tidak bagus, tapi pandai-pandailah kita pilih yang mana bagus yang mana tidak bukanya kita ni pendek akal sangat nak fikir. Tak salah kalau kita berhati-hati sebab ramai sangat yang tertipu dengan kata-kata 'Semanis Kurma', anyone tengok program ni ? Best kan. Sekali 'ngap' dah tak boleh nak di return back dah. Facebook,  twitter, blog, flick, tumbl, bbm, atau apa-apa je tak kisahlah; ada kebaikan dan ada kekuranganya sebaiknya kita perlu berhati-hati dengan sebarang rayuan lelaki yang penuh dengan kepura-puraan ini.
....
Okay pendek kata dah banyak sangat transformasi yang ada pada diri kita tak kisahlah sebesar Giant dalam cerita Doremon tu atau sekecil Planton dalam cerita Spongebob Squarepant, pasti ada dalam diri setiap warga malaysia yang berbilang kaum ini atau majmuk atau apa-apa je lah. Kalau takde transformasi tu dalam diri kita mak aihh alamatnya kembali ke zaman batu pulaklah kita. Nak ke tidok? Saya nak, haha gurau je. Pakai dia comel wooooo.Okay, aku ni dah tak betul dah ni akibat fikir nak post apa. Hmm kesian kan ? Tak ! Taknok kawang. Bahasa apa tu ? Argh lantaklah. Fikirkanlah apa yang terbaik untuk diri korang sebab korang yang menentukan hala tuju korang lepas ini. Bukan saya, dia atau mereka. K bye. Assalamualaikum temen temen sekalin :* 


Salam Ramadhan Semua :')






Assalamualaikum and Hello everybody :)
Hi *wave hand* Blablabla for short. I'm 17 years young . Yes I'm still young and I'm proud . Studying at Smk Tumpat . I hate anti-Greyson Chance, you know why ? Because he's my crush . Ohmygeee :3 . Don't you ever copying what have I writted or whatever I post

Islam and I'm proud Allah's, and Families own :)

Scream And Shout And Let It All Out!




Mind Leave Footprint ?
Memory
Sejarah mungkin berulang~~ cewah jiwang karat aku-.-
  • ~(o.o)~
  • I'm Fine :'(
  • Nak Bagi Tajuk Apa Ni ?

  • Big Clap!
    Made By : Landlord
    Pictures : We Heart It
    Best View : Google Chrome